Vakantiehuisjes Tulp en Iris

Aan de rand van het bos, op twee kilometer afstand van het plaatsje De Koog op Texel staan twee vakantiebungalows (twee-onder-een-kap) op een groot prive veld. Het strand is op loopafstand (2,5 km) en achter het huis is een stuk bos met prachtige wandelpaden.

De huisjes

Beide huisjes hebben 3 tweepersoons slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich per huisje een woonkamer met open keuken, een slaapkamer (twee persoonsbed met 2 losse matrassen van 2.00 x 0.90), een toilet en een badkamer met douche en toilet. Vanuit de woonkamer zijn openslaande deuren naar het terras buiten. Op de verdieping bevinden zich de overige twee slaapkamers. Een van deze slaapkamers heeft 2 eenpersoonsbedden (2.00 x 0.90). De andere slaapkamer heeft een stapelbed, deze bedden zijn 1.90 x 0.90. Beide huisjes zijn voorzien van centrale verwarming, beneden in de woonkamer en in de badkamer is vloerverwarming.

Prijzen

Hoogseizoen (juli / augustus en schoolvakanties)

 • Huisje Iris: €595 per week
 • Huisje Tulp: €625 per week

Tussenseizoen (juni / september)

 • Huisje Iris: €440 per week
 • Huisje Tulp: €475 per week

Laagseizoen (overig)

 • Huisje Iris: €350 per week, €235 per midweek, €205 per weekend
 • Huisje Tulp: €375 per week, €255 per midweek, €220 per weekend

Extra kosten

 • schoonmaak: €45
 • Toeristenbelasting: €1,70 p.p.p.n. met een maximum van €11,90
 • Huisdier (maximaal 1 per huisje): €2 per nacht

Inventaris

In de huisjes is aanwezig:

 • TV met kabelaansluiting
 • DVD speler
 • Gratis WiFi
 • Radio/CD speler
 • Centrale verwarming
 • Magnetron
 • Oven
 • Afwasmachine
 • Koelkast
 • Keuken inventaris
 • Terras tuinset
 • Centrifuge
 • Kinderstoel en bedje
 • Zandbak
 • Fietsenberging

 

 

 

Afspraken

 • Niet roken in de huisjes
 • Niet overnachten in de huisjes met meer dan het opgegeven aantal personen (maximaal 6 personen per huisje)
 • Geen tenten of caravans op het terrein plaatsen

Routebeschrijving

Op gewone dagen vaart de boot vanaf Den Helder op de op de halve uren. Op vrijdagen in de zomermaanden vaart een extra boot op de hele uren. Voor meer info, prijzen en vooraf bestellen van tickets zie de TESO site. U bereikt het huisje als volgt: vanaf de boot rijdt U richting De Koog (alsmaar rechtdoor). Op deze weg worden de kruisingen aangegeven met nummers. Bij kruising nr 14 gaat u naar links. De eerste weg naar rechts is dan de Bosrandweg. Het huisje is het vierde huisje aan uw linkerhand. Op het veld voor de huisjes is gelegenheid om uw auto('s) te parkeren.

Mogelijkheden in de omgeving

Voor het huisje is een groot speelveld dat afgesloten kan worden met een hek. Achter het huisje kun je door bos en duin naar het strand lopen (ongeveer 20 minuten). In de omgeving vind je diverse natuurgebieden (Slufter, Muy) op ongeveer 10 minuten met de auto. Ook Ecomare (zeehondenopvang) is dichtbij. Een subtropisch zwemparadijs is te belopen in 10 minuten. Het dichtsbijzijnde dorp is De Koog (10 minuten lopen). Daar kan je terecht voor de dagelijkse boodschappen en het huren van fietsen. Het grootste dorp Den Burg is met de auto in 10 minuten te bereiken.

Sommeltjespad: Als je achter het huisje het bos inloopt, het fietspad oversteekt en daarna links aanhoudt kom je uit bij de Pelikaansweg. Daar begint aan de overkant het Sommeltjespad. Een kleine wandeling waarbij je allerlei dieren en sommeltjes kunt tegenkomen. Erg geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar.

Bos/duin/strandwandeling: Een van de mooiste wandelingen in de omgeving ( ongeveer anderhalf uur). Ga achter het huisje het bos in en loop zoveel recht door naar achteren. Dan kom je bij water waar je links aanhoudt. Je steekt de Pelikaansweg over en gaat na een klein stukje lopen naar rechts. Je loopt dan a.h.w. naast de pelikaanweg . Je steekt de Boodtlaan over en gaat het bos weer in. Als je nu steeds rechtdoor loopt kom je dor de duinen bij het strand. Op het strand een stukje naar rechts en de eerste opgang de duinen weer in. Je loopt dan met een ommetje door het bos weer in de richting van de Pelikaansweg en dan weer door het bos naar huis

Heidewandeling: Vlak achter het huisje in het bos zijn ook een paar leuke stukjes heide, maar wel klein. Een groter stukje is Het Mientje. Wandeling (anderhalf tot twee uur). Loop achter het huis het bos in. Op het fietspad naar links. (Je kunt ook een bospaadje nemen dat evenwijdig aan het fietspad loopt) Volg het fietspad, steek de Pelikaanweg over. Loop verder tot je bij de Californieweg komt. Hier ga je een klein stukje naar rechts. Dan loop je linksaf op een klein weggetje dat langs een aantal huisjes gaat. Het loopt dood, en dan ben je al bijna op het Mientje. Loop er bijvoorbeeld omheen en dan weer terug naar huis. In het bos tussen Pelikaanweg en Californieweg is aan de weilandkant het Alloo, een natuurgebiedje waarvoor een schutting is opgesteld in de bosrand waar je doorheen de vogels kunt bekijken. Terug kun je er gemakkelijk langs door de rand van het bos aan de zeekant aan te houden.

Ecomare: Aan de weg naar strandpaal 17 is het Texels Museum Ecomare. Lopend door bos en duin is ongeveer 50 minuten. Er is een leuke tentoonstelling en zeker de waterzaal is bijzonder leuk. Toppunt is echter altijd het voeren van de zeehondjes. Informeer eerst hoe laat dat is zodat je het in de planning kunt opnemen.

Juttersmuseum: Aan de Pontweg in de buurt van afslag 13 staat boerderij Flora. Hier hebben de Jutters een tentoonstelling ingericht die erg leuk is eens te bekijken, Zorg wel dat je ook een van de jutters te spreken krijgt want die kunnen prachtige verhalen vertellen. Ga er niet heen in de winter want dan is het vreselijk koud.

Subtropisch zwembad: Aan de Schumakersweg en de Pontweg vlak voor De Koog ligt het Subtropisch zwembad Calluna. Vanaf het huisje is het prima te belopen. Ga dan door het bos, op het fietspad naar rechts tot Euroase. Als je daar het terrein opgaat en links aan houdt kom je er het snelst en hoef je niet langs de weg te lopen. Er is ook een sauna en Turks stoombad.

Fietsroutes: Natuurlijk kun je door het bos prachtig fietsen. Je kunt voor het hek uit, dan naar rechts, ook naar rechts de Pelikaanweg op . Let op, dan kun je op een gegeven ogenblik links het fietspad op . Bij de Californieweg ga je naar rechts. Aan het eind weer naar links. Zo kun je door bos en duinen naar Westerslag fietsen, of door het bos naar de picknickplaats, vanwaar ook weer andere fietspaden lopen. De Fonteinsnol staat in het bos aan de Jan Ayeslag. Het is een leuke uitkijktoren waar je een mooi uitzicht hebt. Onze kinderen waren altijd dol op de Boskiosk, die even verderop langs deze weg ligt. Je kunt daar raspatat en ijsjes kopen. Ook ligt daarbij een heel hoog duin, de KampeersNol genoemd waar je de zee kunt zien. Als je nog verder wilt fietsen kun je Den Hoorn meepakken. Een prachtig oud kerkje siert het dorp. En ook het oudhollandsche snoepwinkeltje is een bezoekje waard. Je zou echter ook richting Mui of Slufter kunnen fietsen. Of langs het Waal en Burgerdijkje helemaal naar Oudeschild. Kortom, teveel mogelijkheden om in 1 week te kunnen doen!